İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

2021 Salon Dekorasyonu Fikirleri 1

2021 Salon Dekorasyonu Fikirleri

2021 Salon Dekorasyonu Fikirleri Evlerimizin en göz önünde bulanan odası hiç kuşkusuz salonlarımız.
 Modernliğin, şıklığın  ve konforun buluştuğu salon dekorasyonu fikirleri için en doğru yerdesiniz.

2021 Salon Dekorasyonu Fikirleri Gün geçtikçe estetik anlayışımız da değişiyor. Eski ağır, varaklı şaşalı avangart mobilyalardan hafif sade ve minimalist mobilyalara geçiş söz konusu. Hem rahat ve özgür hem de şık bir salona sahip olmak sizin elinizde. Ufak salon dekorasyonu fikirleriyle siz de istediğiniz gibi salonlara sahip olabilirsiniz.

2021 Salon Dekorasyonu Fikirleri 2

2021 Salon Dekorasyonu Fikirleri Her Tarza Uygun Geniş Renk  Seçenekleri

2021 Salon Dekorasyonu Fikirleri Bazılarımız her zaman sadeliği tercih eder. Ve bu sadeliği salonunda da devam ettirmek ister. Bunun için kolay bir şekilde kombinleyebileceğiniz siyah beyaz gri gibi her renkle uyumlu nötr renkler veya pastel tonlar tercih edebilirsiniz. Eğer renkli bir salon tercih edecekseniz de kırmızı, sarı, mavi gibi canlı renklerle salonunuzu hareketlendirebilirsiniz.

Salon Dekorasyonu İçin Doğru Mobilya Seçimi

Salonun ferah görünmesini sağlayacak birkaç önemli detay var. Salon dekorasyonu için olmazsa olmazımız mobilyalar…  Öncelikle doğru sayıda mobilya kullanımı; az eşya çok huzur mottosunu benimsiyoruz ve mobilya kullanımını kısıtlı tutuyoruz. Fazladan kullanılan her mobilya ve aksesuar salonu kalabalıklaştıracaktır. Diğer önemli mevzu ise odanın büyüklüğüne uygun ebatta mobilyalar tercih etmek. Büyük ve hantal mobilyalar odayı hem basık gösterecek hem de günlük yaşamınızı hareket etmeyi kısıtlayarak zorlaştıracaktır.

Modern Salon Tasarımı Nasıl Olmalı?

Mobilyalarda zıt renkler kullanarak ortamın aurasını yükseltebilirsiniz. Farklı renk koltuklar salonunuzu oldukça sıcak gösterecektir. Bir diğer alternatifi ise açık tonlarda koltuğunuzun üstüne yerleştirilmiş renk renk, desen desen kırlentler. Daha sade bir salon için ise açık renklerin farklı birkaç tonu salonunuzu hem sade hem de şık gösterecektir.

Salon Dekorasyonu İçin Yardımcı Ögeler: Duvar ve yer kaplamaları.

Ayrıca mutlaka dikkat edilmesi gereken yardımcı ögeler de mevcuttur. Bunlar salon dekorasyonu konusunda olmazsa olmazlardan olmasalar da söz konusu tasarıma katkıları büyüktür. Örneğin duvarların rengi salonunuzun hakim olduğu havayı belirlemede yardımcı olur. Eğer küçük bir salonunuz varsa açık renkler veya pastel tonlar tercih etmelisiniz. Koyu tonlar odanızı daha küçük ve basık gösterecektir.

Benim salonum büyük diyorsanız gönül rahatlığıyla koyu tonlar kullanabilirsiniz. Sık rastlamadığımız koyu renk duvarlar eminiz ki 2021’ye damgasını vuracak. Odayla uyumlu ahşap, seramik, taş gibi seçeneklerle doğru bir yer kaplaması salonunuza bambaşka hava katacaktır.

Doğru Aksesuar Seçimi

Doğru aksesuar seçimi de salon dekorasyonu için önemli etkenlerden. Binbir çeşit aksesuar arasından salonunuz için en doğrusunu seçmek zor olabiliyor. Salonu çok aksesuarla donatmak boğucu bir havaya sebep olacaktır. Günümüzde altın yaldızlı göz yoran aksesuarlardan çok kullanışlı ve sade aksesuarlar çok daha revaçta.

×